Jak vybrat ideální kufr?

Podle čeho vybírat kufr na dovolenou?
 
Chystáte se na zaslouženou dovolenou? Výběr destinace už máte jasný, ale teď na vás čeká výběr cestovního kufru? Připravili jsme pro vás malý návod, podle čeho vybírat cestovní kufr. Není kufr, jako kufr. I když se na první pohled může zdát, že tomu tak je. Podle jakých kritérií tedy vybírat cestovní kufr, abyste "nešlápli vedle“?

Kde hledat cestovní kufry?

Možností, kde hledat cestovní kufry je více než dost. Sám ďábel, aby se v tom vyznal. Někdo sází na osvědčené firmy, se kterými má zkušenost, někdo vyhledává nové možnosti kvalitních cestovních kufrů, avšak s lidskou cenou. V případě, že prožíváte výběr svého, "poprvé“, zkuste vsadit na reálné recenze od reálných lidí, kteří již mají zkušenosti s danou firmou, nebo s koupeným cestovním kufrem.

Podle jakých kritérií vybrat cestovní kufr?

Tak jako s každým nákupem nové věci, tak i při výběru kufru vybírejte s rozvahou. Nejedná se o nákup pečiva (nadsázka), ale o výběr věci, která vyžaduje větší investici a není většinou na jedno využití.

Žádoucí je, aby kufr splňoval vaše požadavky nejen z pohledu funkčnosti, ale aby byl i odolný, obzvlášť pokud cestujete letecky a pokud bude i oku lahodící to už je pouze bonus.

Cestovní kufry odolné zde.

Na co byste se tedy měli zaměřit při výběru?

1. Využití kufru

Důležité je zaměřit se na to, pro jaký účel kufr pořizujete. Zda na dovolenou do vzdálených destinací, cestu po území Evropy, cestu s dětmi nebo bez dětí. Tyto faktory vám potom snáze pomohou s výběrem.

Chystáte se na dovolenou s celou rodinou? V tom případě bude nejvhodnější zvolit spíše sadu cestovních kufrů. Budete trávit dovolenou sami? V tom případě bude nejvhodnější varianta samostatného cestovní kufru.

2. Provedení a velikost

Při výběru cestovního kufru se zaměřte také na velikost zavazadla, podle svých požadavků a potřeb. Pro dlouhé cesty a pobyty volte cestovní kufry velké XL nebo kufr střední velikosti L. Pro kratší cesty nebo výlety je nasnadě naopak zvolit kufr palubní velikost M – jinak také přezdívaný kabinový kufr. Tyto kabinové kufry běžně splňují požadované rozměry palubního zavazadla u leteckých společností. Avšak každá letecká společnost má jiné podmínky, proto je nutné se informovat přímo na stránkách letecké společnosti s kterou letíte.

 

3. Materiál

Při výběru cestovního kufru hraje nemalou roli materiál, ze kterého je kufr vyroben. Na trhu naleznete velmi pestrý výběr využitého materiálu, jako například: skořepinové kufry z plastu (polykarbonát, ABS, polypropylen), dále textilní kufry (polyester, nylon), kožené nebo dokonce hliníkové.

Záleží pouze na vás, kterému materiálu dáte přednost, ať už na základě předchozí vlastní zkušenosti nebo na základě reálných recenzí.

Pokud by vás zajímalo více do hloubky, co který materiál nabízí, nebo jaká mají pozitiva některé kufry podívejte se na náš článek: informace o kufrech a výběru cestovního kufru.

4. Design

Ležérní, extravagantní, nenápadný nebo snadno viditelný? Stačí si jen vybrat. U nás naleznete velké množství barev, provedení a designu kufrů.

5. Možnost dokoupení doplňků

Možná si právě říkáte: kufr a doplňky navíc?“. Ale nenechte se mýlit. I zavazadla disponují s rozmanitými doplňky, jako například:

- madla s pogumovanou rukojetí: usnadní snadnou manipulaci s kufrem nejen v případě upocených rukou

- kódový zámek TSA: zabraňuje (nejen) nežádoucímu poničení zavazadla při letištní kontrole

- náhradní, vyměnitelná kolečka pro případnou výměnu poškozených nebo opotřebených dílů (zipy jsou uvnitř kufru a díly bývají pouze na šroubkách, takže výměnu zvládne každý). U nás máme velký výběr náhradních dílů ke kufrům

- hliníkové výsuvné madlo (u některých prodejců se používají pouze kovová madla) 

- tichá kolečka (kolečka jsou potažena měkkou směsí a nejsou hlučná)

- bezpečnostní zipy (zipy není možné snadno otevřít např. tužkou nebo klíčem)

Další informace naleznete na našem blogu a případně v našem podrobném článku o cestovních kufrech

Hodně štěstí při výběru Vám přeje tým internetového obchodu Obchod-kufry.cz