Zabalte si aplikace na cesty

Co si zabalit do kufru na dovolenou jsme psali již dříve, ale co si připravit do telefonu? V dnešní době je na trhu nepřeberné množství aplikací, které vám mohou pomoci snad se vším. My vám ukážeme několik apek, které jsou vhodné na dovolené, výlety nebo jen víkend s přáteli.

Hlavně se neztratit

Vědět v každou chvíli, kde jsme je základ klidné cesty. S tímto vám může pomoct hned několik nástrojů. Lze využít online aplikace jako jsou Google maps, Seznam mapy nebo Waze. Jdou využít jak pro cestu autem, tak i pěšky. Hlavně u Google map oceníte i navigaci městskou hromadnou dopravou, kdy se i v naprosto neznámem prostředí budete orientovat ve veřejné dopravě. Stejnou službu poskytne také Citymapper.

Pokud ovšem chcete šetřit data využijte off-line aplikaci Sygic. Již v bezplatné verzi si můžete stáhnout jakoukoliv mapu a navigace nezatíží data jako ostatní aplikace. Navíc při malém poplatku můžete získat spousty vychytávek, které oceníte především při jízdě autem.

Dobrý spánek za rozumnou cenu

Ubytování většina lidí řeší v předstihu, než vůbec někam vyjedou. Nejpoužívanější aplikace jsou BookingHotels.com a Agoda. Zajímavou možnost nabízí také Airbnb, kdy můžete narazit na naprosto úžasné ubytování za malé peníze. Zde bychom radili využívat ubytování již od dostatečně prověřených poskytovatelů.

Když nechcete hromadnou

Nechcete se tlačit v metru, tramvaji, autobuse, nebo jen pospícháte. Vždy je možnost využít klasických taxíků, jen ta cena je u nich trošku vyšší, než si představujete. Ve velkých městech rozhodně stojí za vyzkoušení Uber nebo Taxify. Nemusíte řešit měnu ani nic dalšího. Převod peněz probíhá z karty je to rychlé a bezpečné. Dalším benefitem je cena služby v porovnání s komerčními taxislužbami. Zde může být úspora opravdu výrazná.

Zábava a dobré jídlo

Vhodný pomocník pro plánování a objevování zajímavých míst je všem známý Tripadvisor. Nabízí mnoho míst, které stojí za návštěvu od parků, restaurací, hotelů až po ZOO. Zajímavá alternativa je Foursquare City Guide. Velice přehledný pomocník, který vás dokáže zároveň i navigovat přímo na místo. Hlavní plus ovšem shledáváme v hodnocení uživatelů. Je totiž za nás mnohem přesnější a odpovídá realitě lépe než zmíněný Tripadvisor.

Finance pod kontrolou

Společné dovolené a platby různých skupin nebo osob a následné dopočítávání. Kdo by to neznal. Šikovná aplikace Settle Up – dlužníček za vás vše ohlídá. Můžete nastavit osoby, páry nebo skupiny. Settle Up ukáže, kdo má platit příště, čímž se průběžně vyrovnáváte. Také spočítá, jak se máte na konci výletu vyrovnat, a snižuje počet převodů. Všechny platby jsou zálohované a synchronizují se tak, aby se na ně mohl každý člen skupiny podívat.

Stále online

WiFox je chytrá aplikace na správu wifi hesel na letištích po celém světe. Aplikace shromažďuje hesla od wifi sítí a neustále je aktualizuje. Stačí si na mapce vybrat příslušné letiště a WiFox ihned ukáže dostupnou síť i s heslem.  Vy budete mít tedy možnost se bezstarostně brouzdat po internetu ve chvílích, kdy čekáte na další let.